Kocour speciály
Gypsy Porter, pivo řadící se do pivní menšinové etniky typu Baltic Porter, jehož kořeny vybízí k tolika otázkám pokud jde o jeho původ.
Gypsyho otcem je kočovný sládek Gaza Prescott z ocelového města Shefield, který dal Gypsymu temno.
Svatomartinský speciál. Spodně kvašený polotmavý speciál jantarové barvy a silné chuti. Je zdařilou kombinací charakteristického aroma propůjčeného od použitého novozélandského chmele a chuti použitých karamelizovaných sladů.u až černou barvu a nádherně krémovou a stabilní pěnu. V ústech je cítit vyšší plnost se směsicí hořké čokolády, portského vína s doznívajícím nádechem máty a lékořice.
Rauchbier – přeneste se s námi o pár století zpět do historie, kdy technologie vaření piva byla na mnohem nižší úrovni než je tomu dnes. A to nejen vaření piva jako takového, ale i příprav surovin. A to včetně sladů, kdy jediná dostupná technologie sušení namočeného ječmene bylo použití kouře z přímého ohně, tedy princip jakéhosi táboráku kombinovaný s udírnou. Historicky se tento způsob výroby sladu drží kontinuálně jen v Bamberku, kam se dostanete za pouhé čtyři hodiny jízdy autem z Prahy. V současně době “nakuřovaná” piva vaří desítky či možná stovky menších fortelných pivovarů po celém světě.
Christmas Ale – specialita pro vánoční období. Silný polotmavý ( dohněda ) svrchně kvašený ALE. Ke chmelení byly použity výrazné americké odrůdy chmele Columbus a Chinook. A protože se jedná o vánoční speciál, byl chmel Chinook použit i k chmelení za studena, neboť jeho intenzívní a svěží aroma voní po jehličnanech, zejména pak po borovici.
K32 – zdolat vrchol K2 už dnes není nic výjimečného. Zato vrchol umění kocouřích sládků s názvem K32 je zcela unikátní záležitost, která se řadí mezi nejsilnější pivní speciály na světě a jen tak někdo si na ni netroufne.
Jak napovídá název, K32 má 32° a opojí vás celými 14,5 % alkoholu. Není se však čeho bát, nechali jsme v něm i vyšší obsah zbytkového cukru, který zjemňuje ostrost alkoholu. Podmaní si vás hutnou chutí karamelu, medu a pečených hrušek, které jemně doplňuje lehká hořkost chmele Northern Brewer a citrusová svěžest Amarilla.
Skvěle se snoubí také se sladkými dezerty, či zvěřinou. Hodí se především pro pomalé vychutnávání nebo jako aperitiv a během dlouhých zimních večerů zahřeje nejen vyšším obsahem alkoholu, ale dokonce jej lze konzumovat i jako horký nápoj s plátkem citronu.